Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΤΟΓΑΝ: “…ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ…”

erntogan2k11cxdΤΑ “ΧΩΝΕΙ” ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ. Φουντώνει η κρίση στις σχέσεις Τουρκοκυπρίων και Ταγίπ Ερντογάν μετά τις σκληρές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού για διαδηλωτές στα κατεχόμενα. Νέα διαδήλωση κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έλαβε χθες χώρα έξω από την τουρκική «πρεσβεία» στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας κατά του Ερντογάν και των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η Αγκυρα στο ψευδοκράτος.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, για να συζητήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις, είχε χαρακτηρίσει «ξεδιάντροπους» τους διαδηλωτές που συμμετείχαν σε μαζικό συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου στα κατεχόμενα κατά του πακέτου λιτότητας και τις κινητοποιήσεις «προβοκατόρικες», υποκινούμενες από τους Ελληνοκυπρίους.
Ο Ερντογάν ζήτησε την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των διαδηλωτών, που, όπως είπε, προσέβαλαν την Τουρκία.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Νέο συλλαλητήριο προγραμματίζει η Τουρκοκυπριακή Συνδικαλιστική Πλατφόρμα, ενώ το ΑΚΕΛ προσβλέπει ότι ο ξεσηκωμός των Τουρκοκυπρίων θα προετοιμάσει το έδαφος για συγκρότηση ισχυρού κοινού μετώπου με τους Ελληνοκυπρίους για την επίλυση του Κυπριακού.

Πηγή: "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου