Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Βουλγαρία: Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο πρωθυπουργός Μπορίσοφ


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ανήγγειλε σήμερα ότι θα ζητήσει αύριο Πέμπτη, ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής για την κυβέρνηση του, η δημόσια εικόνα της οποίας εμφανίζεται αρκετά κλονισμένη το τελευταίο διάστημα από πολυάριθμα σκάνδαλα με παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων υπουργών και ανώτερων στελεχών της δημόσιας διοίκησης...

Η βουλγαρική κοινωνία κλονίζεται , όπως αναφέρουν έγκυροι αναλυτές γιατί τα "πρακτικά" των υποκλοπών εμφανίζονται συχνά-πυκνά τις τελευταίες ημέρες στις σελίδες του βουλγαρικού Τύπου, προς τέρψιν του αναγνωστικού κοινού.
Η επιβίωση της κυβέρνησης μειοψηφίας του Μπόικπο Μπορίσοφ θεωρείται σχεδόν βέβαιη δεδομένης της αδιάσπαστης ενότητας, που εκδηλώνουν επιδεικτικά διάφοροι παράγοντες του κυβερνώντος κόμματος ΓΕΡΜΠ, όσο και της επιβεβαιωμένης υποστήριξης του κόμματος "Ατάκα", την οποία επανέλαβε σήμερα ο αρχηγός των σκληροπυρηνικών εθνικιστών Βόλεν Σίδεροφ.
Ο πρόεδρος της ΑΤΑΚΑ διευκρίνισε, ότι με την ανεπιφύλακτη υποστήριξη της κυβέρνησης από την εθνικιστική παράταξη θα πέσουν στο κενό τα σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης, που προωθούνται από την αντιπολίτευση και διάφορα ύποπτα κυκλώματα. Σύμφωνα με τον κ. Σίδεροφ, με την αναμενομένη ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΓΕΡΜΠ με τους 137 ψήφους του κυβερνόντος κόμματος και του "Ατάκα"(σε σύνολο 240) θα ματαιωθεί και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. 
Παράλληλα και ο κεντροδεξιός "Γαλάζιος συνασπισμός" θα δώσει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, μόνο όμως στην περίπτωση που ο κ. Μπόικο Μπορίσοφ δεσμευτεί δημόσια να σταματήσει την ασύμφορη για τη Βουλγαρία οικοδόμηση του πυρηνικού σταθμού "Μπέλενε" από Ρώσους κατασκευαστές και να δώσει προτεραιότητα στον αγωγό φυσικού αερίου "Ναμπούκο" αντί στον ρωσικό αγωγό "Νότια ροή".
Εξηγήσεις σχετικά με τη νομιμότητα των υποκλοπών τηλεφωνικών συνομιλιών κυβερνητικών στελεχών στη Σόφια ζήτησε πρόσφατα και η Κομισιόν.

"κοινός νούς"
πηγή: www.psema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου