Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.... με κοινή επιχείρηση αστυνομικών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας
εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο κύκλωμα εμπορίας βρεφών!
Τα βουλγαρικά μέσα αφιέρωσαν τις προηγούμενες μέρες αρκετό χώρο και χρόνο στην κοινή επιχείρηση των υπηρεσιών δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την  εξάρθρωση του μεγαλύτερου και καλύτερα οργανωμένου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, κυκλώματος εμπορίας βρεφών στην Ελλάδα...
Κατά την επιχείρηση συνελήφθηκαν ένα ανδρόγυνο από την Βουλγαρία, φερόμενο ως "εγκέφαλοι' του κυκλώματος, που είχε εγκατασταθεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, μαζί με τέσσερις συνεργούς. Ανάμεσα στους οποίους ένας γιατρός και μιά δικηγόρος, η οποία είχε την ευθύνη για όλα όσα είχαν σχέση με την υιοθέτηση των βρεφών.

Σε παράλληλη "επιχείρηση-αστραπή" της βουλγαρικής αστυνομίας   σε τρείς πόλης της Ανατολικής Βουλγαρίας συνελήφθησαν  πέντε άτομα, που έβρισκαν   έγκυες  γυναίκες και τις έστελναν στην Ελλάδα για να γεννήσουν εκεί και να δώσουν τα νεογέννητα για υιοθέτηση.
Στα πλαίσια της εξάμηνης διαλεύκανσης της υπόθεσης έχουν διαπιστωθεί δεκατέσσερις περιπτώσεις εμπορίας βρεφών. Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι επικείμενες ανακρίσεις δέκα μαρτύρων στη Βουλγαρία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών.
Ο αρμόδιος Βούλγαρος υπουργός Τσβετάν Τσβετάνοφ "έπλεξε το εγκώμιο" της άριστης, συνεργασίας των Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών στα πλαίσια της κοινής επιχείρησης, στο συντονισμό της οποίας έλαβαν μέρος και οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί "EUROPOL" και "EUROJAST".

Γράφει ο «κοινός νούς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου