Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΟΙ “Γιατροί χωρίς Σύνορα” ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ως …“Μακεδονία”…

ΕΥΓΕ! ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΧΩΡΙΣ... ΣΥΝΟΡΑ. Φυλλάδια για το έργο που επιτελούν στον κόσμο, τα οποία έχουν παγκόσμιο χάρτη, όπου τα Σκόπια, εμφανίζονται ως… «Μακεδονία», κυκλοφόρησαν και διανέμουν σε σπίτια, ανά την Ελλάδα, οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα». Μάλιστα (έλληνες) μέλη τους, όταν ρωτήθηκαν από εξοργισμένους πολίτες, εμφανίστηκαν σε ρόλο... Πόντιου Πιλάτου.



Σε τηλεφωνική διαμαρτυρία πολιτών, οι "Γιατροί χωρίς Σύνορα" απάντησαν ότι το φυλλάδιο τυπώθηκε στην Ισπανία, χρησιμοποιώντας τον επίσημο χάρτη του ΟΗΕ. Σε παρατήρηση ότι το ελληνικό σκέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα δεν έπρεπε να δεχθεί να παραλάβει τα έντυπα, η απάντηση ήταν ότι… αυτός είναι ο χάρτης, που δέχεται ο ΟΗΕ.

Μετά την ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, το υπουργείο Εξωτερικών επικοινώνησε με το ελληνικό σκέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα ζητώντας διευκρινίσεις.

Η απάντηση που έδωσαν ήταν ότι το φυλλάδιο διανεμήθηκε μόνο σε… χορηγούς της ΜΚΟ. Διευκρίνισαν επίσης στο υπουργείο ότι για να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα, δέχθηκαν ως πιο συμφέρουσα την προσφορά ισπανικής εταιρίας για την εκτύπωση του ενημερωτικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου