Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ πτήσεις στα Κατεχόμενα

Παράνομες πτήσεις στην κατεχόμενη Κύπρο πραγματοποιεί τουρκική αεροπορική εταιρεία, με αποτέλεσμα το υπουργείο Συγκοινωνιών της Κύπρου να συζητά το ενδεχόμενο να λάβει μέτρα νομοθετικού περιεχομένου. Συγκεκριμένα στην λήψη νομικών μέτρων κατά της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας "Σκάι", προσανατολίζεται το υπουργείο Συγκοινωνιών. 

Η τουρκική εταιρεία έχει εγκαινιάσει παράνομες πτήσεις προς την κατεχόμενη Κύπρο. Ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου, Μάκης Κωνσταντινίδης, δήλωσε ότι τουρκικές αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, δεν θα συνεχίσουν ανενόχλητες τις πτήσεις τους.

"Νομίζουν ότι με το να πραγματοποιούν σύντομη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ή της Αττάλειας, μας αφαιρούν το δικαίωμα να κινηθούμε νομικά εναντίον τους", δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, η εταιρεία "Σκάι" θα πραγματοποιεί ναυλωμένες πτήσεις και θα μεταφέρει στα κατεχόμενα, τουρίστες από την Πολωνία, την Ολλανδία και τη Γερμανία.
Η πρώτη πτήση έφερε στο κατεχόμενο αεροδρόμιο Τύμπου 162 Γερμανούς τουρίστες μέσω του ταξιδιωτικού γραφείου "Νόρθερν", το οποίο είναι συνιδιοκτησίας Τούρκων και Βρετανών και δραστηριοποιείται στην Τουρκία.
Το αεροπλάνο που τους μετέφερε προσγειώθηκε ενδιάμεσα στην Κωνσταντινούπολη για λίγα λεπτά, προκειμένου να παρακάμψει την απαγόρευση της χρήσης του κατεχόμενου αεροδρομίου της Τύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου