Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΤΖΙΧΑΝΤ ΤΟΥΣ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ


Απίστευτη πρόκληση από τον Χότζα της Βουλγαρίας ο οποίος απευθυνόμενος προς τους ομόθρησκους του, μουσουλμάνους της γειτονικής χώρας τους συστήνει: 
"ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ,  ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΓΙΛΕΚΟ"!

Γράφει 
ο «κοινός νούς»


Αγωγή εναντίον του χότζα της βουλγαρικής πόλης Καζανλίκ κατέθεσε στην τοπική εισαγγελία ο γραμματέας του συμβουλίου του  τζαμιού της πόλης πενήντα χιλιάδων κατοίκων στις πρόποδες  του κεντρικού Αίμου, Μεχμέτ Μεχμέντοφ.
Ο κ. Μεχμέντοφ ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελίας, επειδή στην τακτική προσευχή της τελευταίας Παρασκευής, ο χότζας Μουμούν Ντορμούς κάλεσε τους τοπικούς μουσουλμάνους "να φοράνε αλεξίσφαιρο γιλέκο, μαχαίρι και πιστόλι για να πολεμάνε τον διάβολο".

Σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ ο κ Μεχμέντοφ διευκρίνισε σήμερα, ότι πουθενά στο Κοράνι δεν γίνεται αναφορά σε υποτιθέμενη  "αντίσταση στο διάβολο" με παρόμοια μέσα.
Ενώ η δημόσια εκτίμηση του χότζα Ντουρμούς, ότι "η κατάσταση στη Βουλγαρία έχει γίνει ανυπόφορη" μπορεί να ερμηνεύεται και σαν  έκκληση για "τζιχάντ"(ο ιερός πόλεμος των μουσουλμάνων - σ.σ.), όπως διευκρίνισε ο μουσουλμάνος αξιωματούχος Μεχμέντοφ στο βουλγαρικό ραδιόφωνο.
Σύμφωνα με την εκπομπή, υπάρχουν στοιχεία για συμμετοχή του χότζα της πόλης Καζανλίκ  στην  απαγορευμένη  αίρεση των Σουλεϊμανητών.
Στο μεταξύ το κόμμα ΒΜΡΟ-ΒΝΔ κατήγγειλε την εκστρατεία για αποκατάσταση του τζαμιού στο κέντρο της παραμεθόριας πόλης Γκότσε Ντέλτσεφ (απέναντι από τη Δράμα - σ.σ.), την οποία υποκινεί το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών(ΚΔΕ).
Όπως αναφέρεται επίσης στη σημερινή  ανακοίνωση του βουλγαρικού κόμματος, στην οποία έδωσαν πλατιά δημοσιότητα τα τοπικά μέσα "το ΚΔΕ (το οποίο εκφράζει πολιτικά κυρίως μουσουλμάνους της Βουλγαρίας - σ.σ.) εδώ και χρόνια προκαλεί τη βουλγαρική κοινωνία δια της μεταμόρφωσης διατηρητέων μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς σε μουσουλμανικούς ναούς, όπως συνέβη, π.χ. με το τζαμί στη Στάρα Ζαγορά".
Αφού επισημαίνει, ότι το (νυν ανύπαρκτο) τζαμί στο Γκότσε Ντέλτσεφ είχε κατασκευαστεί κάποτε στα θεμέλια κατεστραμμένης στη διάρκεια της τουρκοκρατίας ορθόδοξης εκκλησίας, η ανακοίνωση χαρακτηρίζει "απαράδεκτη κάθε απόπειρα διχασμού και αντιπαράθεσης των Βούλγαρων πολιτών με γνώμονα το θρήσκευμα τους". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου